DADAY İKSİR RESORT TOWN'DA HASAT ŞENLİĞİ

Basın,şef ,gurme ve blogger arkadaşlarımızla birlikte Kastamonu Hasast şenliği için İksir Resort Town'un davetlileri olarak yollara...




Basın,şef ,gurme ve blogger arkadaşlarımızla birlikte Kastamonu Hasast şenliği için İksir Resort Town'un davetlileri olarak yollara çıktık. Ben aslen 3 kuşaktır İstanbuk'luyum evet ama kökenimiz Sinop ve Kastamonu'ya sınırız .. Çocukluğumda gittiğimiz saatlerce yolu hiç unutmamıştım tabi ama o kadar güzel bir kadro ve ilk defa görülecek bir şehir  söz konusu olunca seve seve gittim tabi ki. :)

Kastamonu Daday'da bulunan tesis gerçekten doğal güzelliklerini lezzetleriyle ve müthiş sahipleriyle  bütünleştirmiş...



iksir Otelin ilginç bir kadın girişimci öyküsü var aslında...

Matematik Öğretmeni İksir Sema Aydın’ın, doğduğu topraklara dönüşünün hikayesi olan İksir Resort Town, hem geçmişe yapılan bir yolculuk, hem de bir girişimcilik macerası…
Babasının memuriyetinden dolayı Daday’dan uzak bir yaşam süren İksir Hanım, doğduğu yerle bağını yaşamı boyunca hiç koparmadı ve iki kızının da desteğiyle birlikte, 1926 yılında inşa edilmiş tarihi bir konağı restore ederek, çocukluk hayallerini gerçeğe dönüştürme ve doğduğu yere vefasını ödeme imkanı buldu. İksir Hanım’ın, Daday’dan ayrı geçirdiği yılların özlemi, Kastamonu’nun bereketli toprakları ve eşsiz doğasının tam ortasında konumlandırdığı Tatil ve Yaşam Kasabası İksir Resort Town’a dönüşmüş.. Çokta iyi olmuş bence :)

 Doğanın her tonunu yakalayabileceğiniz, gökyüzünü daha fazla görebileceğiniz, aktiviteleri ile hayatınıza yeni mihenk taşları katabileceğiniz ve en önemlisi ailece vakit geçirmenin değerini hatırlayabileceğiniz İksir Resort Town, sizlere şehirden kaçışın, doğanın şifasına ve dinginliğine dönmenin kapılarını aralıyor. Doğanın konforunda yenilenmeyi ve her gün yeniden doğmak isteyenleri; dört mevsim kapısı olan açık İksir Resort Town’a, yeni bir hayat deneyimi yaşatmak için ziyaretçilerini bekliyor.

Çok güzel bir program hazırlanmıştı.  Etkinlik detaylarını sizlerle paylaşmak isterim.

Daday İksir Resort Town’da Hasat Şenliği

08.30- 09.30 Yeşillikler içindeki Samanlık Restaurant’ta zengin doğal kahvaltı (İksir Resort Town üretimi olan reçel, marmelat, pekmezler, Daday tereyağı, kül çöreği vb)
09.30-10.30 Daday yerel pazarı ziyareti
10.30-13.00 Ballıdağ’a hareket ve varış (Zirvesi 1800 metreyi bulan Ballıdağ bölgesi; Sarıçam, Karaçam, Kayın, Meşe, Köknar ağaçlarıyla kaplı binlerce dönüm ormanlık alanı ile dünyanın sayılı ‘oksijen depolarından’ birisidir. Bu nedenle, küçük İsviçre denilmektedir. Zengin fauna ve floraya sahiptir.) Ballıdağ’da doğanın içinde gezi ve doğadaki ürünlerin toplanması (mevsimde alıç, ahlat, kızılcık vb)
13.00 İksir Resort Town’a varış
13.00-14.30 Öğle Yemeği ( Ecevit Çorbası, Güveç, bulgur pilavı, patates tatlısı gibi yöresel yemekler)
14.30- 16.30 Yöresel ürünlerin yapımının izlenmesi ve toplanan ürünlerden marmelat, turşu yapımı
16.30- 18.30 Harman Yeri, geleneksel döğenle Harman yapılması ve başakla samanın ayrılmasının izlenmesi
18.30- 19.30 Yöresel el sanatları standlarının gezilmesi ve bölge el sanatlarının tanıtımı
19.30- 21.00 İksir Resort Town’da akşam yemeği (Vitamin deposu doktor tarhana da denilen kızılcık tarhanası çorbası, Banduma, ekşili pilav, üryani eriği hoşafı gibi Kastamonu yöresel lezzetleri)
21.00- 24.00 Müzik Şöleni (şehitlerimizin üzücü haberi nedeni ile iptal edildi)


30 Ağustos 2015 Pazar günü
09.00- 10.00 Yeşillikler içindeki Samanlık Restaurant’ta zengin doğal kahvaltı (İksir Resort Town üretimi olan reçel, marmelat, pekmezler, Daday tereyağı, kül çöreği vb)
10.00- 11.00 Daday Merkez’de 30 Ağustos törenlerini izleme ve Daday Turu
11.00- 12.00 Panel – ‘Doğanın Hediyeleri’
12.00 – 13.00 İksir Binicilik Tesisi’nde kapalı veya açık manejde, antrenör tarafından, dileyen misafirlere binicilik eğitimi ve at binişi dersleri
13.00- 14.00 Öğle Yemeği (Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası, Müsellim
Sarma, Tepsi Mantısı, Kaşık Helva gibi yöresel tatlar)
14.00 – 17.00 Halk oyunları gösterileri ve Düz koşu ve rahvan at yarışları ve ödül töreni
17.00- 19.30 Kastamonu’ya Hareket – Mahmutbey Camii gezilmesi, Vedat Tek Kültür Merkezi Gezisi (Türkiye’nin tek Şapka Müzesi, Dantel Müzesi, Bebek Müzesi, Silah Müzesi)
19.30- 20.00 Akşam yemeği (Kastamonu’da Geleneksel Simit Tiridi


Kalabalık bir ekip olarak gidilmesine rağmen ufak tefek değişikliklerle güzel bir program oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkürler der bence gidip sizde keşfedin derim dostlar....


 İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası
Telefon: 0366 616 10 16
GSM: 0532 302 91 84
info@iksirresorttown.com www.iksirresorttown.com


  


  Arkadaşlarla hoş kareler...

  

Buram buram ahşap ve tarih kokan odalarda kaldık Dila'nın çok ilgisini çekti Kapnın güzelliğine bakar mısınız?



 At binicilik tesisi de var burada. Ve tüm atlar yarış atı yani özel. Bu ponny ise benim kızım gibi küçük misafirleri bekliyor ... Sevenlere duyurulur.









DAHA FAZLASI

new 5264011858245737849

Yorum Gönder

emo-but-icon

duyuru

''ÇİÇEK KADINLAR EKTİNLİĞİ'' renkli dakikalar ile çok keyifi geçti...
''WİSHMORE TADIM GECESİ'' nde basın,şef ve gurme-mekan bloggerları ile keyifli sohbetlerle buluşuldu...
item