MARKO PAŞA MÜZİKALİ

MARKO PAŞA MÜZİKALİ TARÇIN EVENTS olarak ONKA MEDYA tarafından yürütülen organizasyona Blogger desteği vererek katkıda bulunmaktan onur d...

MARKO PAŞA MÜZİKALİ

TARÇIN EVENTS olarak ONKA MEDYA tarafından yürütülen organizasyona Blogger desteği vererek katkıda bulunmaktan onur duyduk...
Nejat Uygur’un yazıp, yönettiği aynı adlı oyundan, günümüz yorumuyla Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından “Markopaşa Müzikali” olarak sanatseverlerle buluşuyor.
Marko Paşa

Büyük ustaya yakışır bir profesyonellikte ve tıpkı O’nun kadar içimizden olan diliyle “Markopaşa Müzikali” neden izlenmeli?

Sadece müzikal demenin az kaldığını da düşünüyoruz aslında. Renkli danslar ve 15 şarkıyla zenginleştirilerek tulûat ve modern tiyatro çizgisinde ilerleyen gösteriye, operet havası da verilmiş.
2
Uğur Babürhan’ın müzikale katkısı ise gözardı edilemeyecek kadar büyük. Yönetmenliğini üstleniyor, dekoru tasarlıyor, şarkı sözlerini yazıyor ve oynuyor. Oynamıyor, adeta yaşıyor!
Burcu Afşin, Önder Keskin, Ömer Yılmaz, Şahnaz Çakıralp,  Leyla Yüngül, Süheyl ve Behzat Uygur şapka çıkartılacak oyunculuklarıyla sahnede devleşiyorlar.
Ancak hepsinden daha özel bir isim var. 15 yıl sonra sahneye dönerek Nejat Uygur’un ruhuna değen Nejla Uygur. Oyunculuğunun yanı sıra, oğullarının babalarından kalan mirası saygıyla kucaklamalarına ön ayak olmuş, desteklemekle kalmamış içinde yer almış ve hepimize dokunmuş bir başka usta! Performansıyla herkesi büyülediğini de hatırlatalım!
nejla_uygur
Müzikalin temposu bir an bile düşmüyor. Seyirciyi zekice esprilerle etkilerken, danslar ve muhteşem kostümlerle de görsel bir şölen yaşatıyor “Markopaşa Müzikali”.Sadık Kızılağaç tarafından tasarlanan ve dönemin ruhunu en estetik şekilde yansıtan kostümlere bayıldığımızı da söylemezsek olmaz!
Emek verilmeden büyük başarılara ulaşmak elbette imkansız ancak, görüyoruz ki;Uygur Tiyatrosu emek vermekle kalmamış, inanmış ve adanmışlar bu işe! 27 Mart’tan beri kapalı gişe oynamalarının başka bir açıklaması olamaz zaten değil mi?
Uygur’ların “Markopaşa Müzikali” Nejat Uygur’u saygı, sevgi ve özlemle selamlamıyor mu sizce de?

Nejat Uygur’un mirası kesinlikle emin ellerde…

nejat

DAHA FAZLASI

süheyluygur 8824790942713466190

Yorum Gönder

  1. çok isterdim gelmeyi :-))

    YanıtlaSil
  2. Uygur kardeşleri tiyatro sahnesinde seyretmedim hiç. Tavsiyenizi dikkate alarak mutalaka yerimi ayırtacağım :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

duyuru

''ÇİÇEK KADINLAR EKTİNLİĞİ'' renkli dakikalar ile çok keyifi geçti...
''WİSHMORE TADIM GECESİ'' nde basın,şef ve gurme-mekan bloggerları ile keyifli sohbetlerle buluşuldu...
item