YEMİYOR İÇMİYOR SÜRÜYORUZ :)

BU SENE YEMİYOR İÇMİYOR SÜRÜYORUZ AVOKADO MUZ VE ŞEKER İLE CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN Kış kapıda. Soğuk ile baş gösteren sorunlar...


BU SENE YEMİYOR İÇMİYOR SÜRÜYORUZ

AVOKADO MUZ VE ŞEKER İLE CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Kış kapıda. Soğuk ile baş gösteren sorunlardan biri de cilt kuruluğu. Klima, kalorifer ve soğuk havanın etkisiyle yıpranacak olan cildiniz için endişelenmeyin. Çözüm basit. Yediklerimiz, içtiklerimiz bizi nemlendirecek. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Deniz Koral, “Cilt kuruluğu hemen herkesin yaşadığı bir sorun. Ama bundan yediklerimizle kurtulmak mümkün. Bu sene yemeyeceğiz, içmeyeceğiz, süreceğiz. Avokado, muz, süt, mayonez ve şeker ile cildinizi nemlendirmenize yardımcı olacak” diyor. Parlak, güzel görünen, sağlıklı bir cilt için tüyoları sıralıyor:


Meyve ve sebzeyi hayatınızın merkezine yerleştirin. Her gün tüketeceğiniz 2 porsiyon yeşil lifli sebze, 2 porsiyon da mevsim meyvesi vücudunuzun sağlıklı ve nemli kalması için yeterli. Meyvelerden en çok karpuzun, sebzelerden ise domates ve brokolinin en fazla su içeren besinler olduğunu unutmayın. Bunların yanı sıra sağlıklı yağ tüketmek tansiyon kontrolünde ve cilt hücreleri başta olmak üzere hücrelerin besinini sağlamak açısından çok önemli. Bu nedenle monoansatüre yağ içeren avokado, zeytin ve fıstık yağı ile poliansatüre yağ içeren somon, ceviz ve soya peynirini tercih etmelisiniz.


KIZARMIŞ VE TUZLU YİYECEKLERLE KURUMAYIN
Sağlıklı bir vücut ve nemli deri için özellikle omega 3 içeren balık yağı takviyeleri kuru deri ve kuru göz için büyük önem taşıyor. E vitamini ise antioksidan olarak hücreleri onarıyor ve cildi koruyor. Yapmamanız gerekenler ise belli. Cildiniz için sigara içmemeniz şart. Çünkü katran gözenekleri tıkıyor ve komedonların oluşumunu artırıyor. Öte yandan sigara hücrelerin oksijensiz kalmasına yol açıyor ve ciltteki hücrelerin C vitaminin azalmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra alkollü içeceklerden de uzak durun. Alkol, vücudu ve cildi susuz bıraktığından elektrolit, mineral ve su kaybına yol açıyor. Bu kişilerin cildi kırmızı, kuru ve tahriş olmuş görünür. İçki tüketilecekse beraberinde mutlaka su içilmeli.

CANLANMAK İÇİN AVOKADO MASKESİ
A vitamini deposu avokadoyu cildinize gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Yarım olgun avokado ezmesini çeyrek bardak organik bal, 1 çay kaşığı süt ve yoğurt ile karıştırın. Cildinize yumuşakça sürün. 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Cildinizdeki canlanmayı hemen fark edeceksiniz.

MUZ TEK BAŞINA DA YETER
İçeriğinde bolca A ve E vitaminleri bulunan muz, birçok şeye iyi geldiği gibi cildinizde de harikalar yaratabilir. Cildinize canlılık katmanın yanı sıra nem ve yumuşaklık verir. Bunun için yarım muzu püre haline getirip yüzünüze sürmeniz yeterli. 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Muzun etkisini arttırmak istiyorsanız içine bir çay kaşığı bal da koyabilirsiniz.

GÜZELLİĞİN SIRRI ‘SÜT’
Kleopatra’nın güzelliğini süt banyosuna borçlu olduğunu bilmeyen yok. Süt, uzun yıllar boyunca nemlendirici bir kozmetik olarak kullanıldı. Yüzünüzü sütle yıkayarak ve masaj yaparak laktik asitin etkisiyle cildinizde oluşan lekelerin azaldığını göreceksiniz. Aynı zamanda cildiniz nemlenecek de.

MAYONEZ İLE KİLO ALMAK YERİNE NEMLENİN
Mayonezden her kadın uzak durur. Çok fazla kilo aldırdığını herkesin bildiği kesin. Peki, mayonezi gönül rahatlığı ile yiyemeseniz bile cildinize sürmeye ne dersiniz? 2 çorba kaşığı mayonez, 1 çorba kaşığı limon, yarım çay kaşığı balı karıştırın ve yüzünüze sürün. 10 dakika sonra yıkayın. Değişimi hemen fark edeceksiniz. Bu maskeyi haftada bir kere yapmanız yeterli.

TATLI İLE NEMLENDİRİCİ PEELİNG ETKİSİ
Evet, yanlış okumadınız. Tatlı cildinizde peeling etkisi yaratabilir. Yarım bardak şekeri yeteri kadar zeytinyağı ile etkileyici bir mekanik peeling ve nemlendiriciye dönüştürebilirsiniz. Ayrıca karışımınıza birkaç damla nane ile koku verebilir, bal ile yumuşatabilirsiniz.

KIZARIKLIKLARI ALOE VERA İLE GEÇİRİN
Aloe vera, cildi canlandırmak ve doğal kızarıklıkları gidermek için bire bir. Bunun için aloe vera bitkisinden birkaç parça kırıp içinden çıkan jeli tüm yüzünüze sürün. 15 dakika bekletin ve durulayın. Rahatlamayı hissedeceksiniz. Bunu, haftada iki defa yapmanız yeterli.

DAHA FAZLASI

new 2005071329550178547

Yorum Gönder

  1. Çok güzel bir yazı olmuş haklısın öncelikle cildimizi içten beslemeliyiz sonrasında dıştan. Dermatologlar da aynı şeyi öneriyor. Bu güzel paylaşım için teşekkürler, sevgilerimle blogkizsalseyler

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler.Mayoneze çok şaşırdım ilginç mutlaka deneyeceğim sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Avakado ve Muzla ilgili bilgilerin basit ve bulunabilir malzemelerden yapılması acıkça hoşuma gitti.
    Bu hafta deneyeceğim bakalım cildimde nasıl bir değişim olacak deneyimimi paylaşırım,bilgiler
    için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Çok faydalı buldum yazınizi emeğimize sağlık muzu deneyeceğim mutlaka...

    YanıtlaSil
  5. Avokado maskesini sanırım deneyeceğim, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Evde yapacağımız çok kolay formüller. Denemek gerek. En azından yan etkisi olmadığını bilmek güzel.

    YanıtlaSil
  7. Bu paylasim cok hosuma gitti.. Tesekkurler..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

duyuru

''ÇİÇEK KADINLAR EKTİNLİĞİ'' renkli dakikalar ile çok keyifi geçti...
''WİSHMORE TADIM GECESİ'' nde basın,şef ve gurme-mekan bloggerları ile keyifli sohbetlerle buluşuldu...
item