ZEFERAN RESTORAN AZERİ MUTFAĞI TADIMI

ZEFERAN RESTORAN  Sevgili Oya Emerk 'in davetiyle harika bir mekan keşfettim. Zeferan Restoran   Sultanahmet'te Ajwa ...





Sevgili Oya Emerk'in davetiyle harika bir mekan keşfettim. Zeferan Restoran Sultanahmet'te Ajwa Otelin teras katında bulunan bir mekan.


Öncelikle Ajwa otelden size bahsetmek isterim. ''AJWA'' Peygamber efendimizin (SAV) Medine'ye kendi elleriyle diktiği hurmanın adı imiş.

Otelin Şefi Sevgili Ramin Bey hem çok güler yüzlü, yemek konusunda çok başarılı,hemde her şeyi bizim anlayacağımız şekilde en ince ayrıntısına kadar anlatacak kadar sabırlıydı inanın. 

Otel Türk-Azeri yemekleri ile hizmet veriyor. ''Özümüz Türk bizim'' diyen Ramin Bey gerçekten yemek konusunda tüm mirasları korumuş bir aileden geliyor.. 

Türk muaffağının çok geniş ve zengin olduğunu başka bir şeye ihtiyaç olmadığını ve çokta oynanmamaası gerektiğini benimsemiş. Benim en çok dikkatimi çeken sözü

'' istesek bizde hamburger,pizza ile hizmet veririz ancak bu bizim mutfağımız değil onun yerine pide yaparım et yaparım ''

Ne kadar da doğru dedi... Özümüz bu gerçekten de...

Şef Ramin Nuriyev 


Bu konuşmadan da anlayacağınız üzere nasıl güzel nasıl zengin bir sofra bizi karşıladı tahmin edersiniz sanırım. Diyetteyken çok işkence oldu ama her şeyin tadına azar azar baktım inanın. 

Etler,mezeler,tatlılar,şerbetler çok sevdim.

Favorim ŞAH PİLAVI oldu :)  Özel günlerde yapılan dışı yufka içi etli safranlı pilav ama ne pilavdı.. Tek kaşık almamdan mı oldu diye düşündüm fakat bana verseler hepsini birkaç saatte dinlene dinlene yesem yine yok mu diye sorabilirdim :)  O kadar güzeldi düşünün.



Hemen hemen her ürünü Azerbaycan'dan getirtiyorlar ve tüm ekip Azeri mutfağı usulü ile yemekleri hizmete sunuyor. Bence lezzetlerinin sırrı bu aramızda kalsın :) olur mu :)))






Çayın yanında tatlılardan başka ve ilginç olarak Azerbeycan'da çeşit çeşit reçel ikram edilirmiş bu kısımına şaşırdım ben. Ama denedim hiçte fena olmadı.


Bu harika lezzetleri sizde tatmak ve deneyimlenmek isterseniz yada İstanbul'da Azeri mutfağını gerçek anlamda yaşamak istiyorsanız eğer.



http://ajwa.com.tr/

AdresEmin Sinan Mah. Piyer Loti Cad. No:30, 34126 Fatih/İstanbul
















DAHA FAZLASI

zeferanrestoran 5213623797849506336

Yorum Gönder

  1. hiç duymadım ama yemekler harika görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım lezzetlerde harikaydı gerçekten birlikte de gideriz inş. :)

      Sil

emo-but-icon

duyuru

''ÇİÇEK KADINLAR EKTİNLİĞİ'' renkli dakikalar ile çok keyifi geçti...
''WİSHMORE TADIM GECESİ'' nde basın,şef ve gurme-mekan bloggerları ile keyifli sohbetlerle buluşuldu...
item