İKİNCİ BEBEK ALIŞVERİŞİ

İkinci bebek denilince annelerden tecrübelerine göre her şeyi yapması bekleniyor. Etraftan duyduklarınız birinci bebekte yaşanılanlar...



İkinci bebek denilince annelerden tecrübelerine göre her şeyi yapması bekleniyor. Etraftan duyduklarınız birinci bebekte yaşanılanlar vs. İyi ama cinsiyeti farklıysa :) 
Benim bir kızım var 6 yaşında şimdi ise bir erkek bebek bekliyorum. Yani çok az ortak eşyaları olacak. Dolayısıyla ikinci bebek alışverişinde yine yeni tecrübeler yaşayacağım.

Kızım Dila bizim ilk çocuğumuz, eşimin ailesi için  ilk kız torun ve benim ailem için ilk torundu. Bu yüzden biz çok abartmasak ta abartan bir çevremiz olmuştu eşya olayını. 

İnanın dolap+şifonyer+konsolu dolmuştu küçük hanımın :) 

Şimdi 25+2 günlük hamileyim. (yani 6 ay+1 haftalık :) ) geçen gün ilk defa minik bir şeyler almak istedim. 6 yıl önce belli markalar vardı çocuk için seçenek sınırlıydı ama şunu fark ettim ki, neredeyse avm lerde ki birçok mağazanın çocuk hatta bebek reyonları oluşmuş bile. 

Bu durum hem iyi hem kötü nasıl mı ? İyi aradığınız bir objeye seçerek hızlıca ulaşabilirsiniz, kötü ihtiyacınızdan fazlasını alabilirisiniz. 

Ben bebek doğmadan önce yapılan alışverişi şöyle yorumlarım. ''Karnınız çok açken markette alışveriş yapmaya benzer.''

Aslında boyunu kilosunu tahmin ettiğiniz ve sizin gözünüze güzel gelen her şeyi kullanabilecek bir canlı geliyor hayatınızın merkezine... :) Haksız mıyım ama ?

Tecrübeli anne olmak demek bunlara engel olmuyor maalesef :) Her çocuk farklı heyecan farklı bir alışveriş tutkusu biz anneler için. Minik minik kıyafetleri alıp mis kokulu sabunlarla yıkamak ve tek tek dolabına dizmek beklemek kısmını kısaltıyor sanki...

Bu kısımda kendimizi tutmak zor olsa da abartmaya gerek yok tabi ki de. O zaman ne yapmak lazım?

  • Alışverişe çıkmadan muhakkak ihtiyaç listesi çıkartın ,
  • Uğrayacağınız mağazaların listesini çıkartın,
  • En fazla 3 aylık alışveriş yapın , ( yani 1 yaş için bir şey almayın örneğin)
  • En önemli ve zor kısım ise lütfen bu maddelere sağdık kalın :)

Çıktığım ilk alışverişte aldıklarım nelerdi. 
  • Müslin Bez (olmazsa olmaz)
  • Ter bezi
  • Çıtçıtı kollu ve kolsuz badi
  • Patik

Müslin Bez nerelerde ne için kullanılır ;

Banyo sonrası ilk kurulama için harikadır. 
Puset ve oto koltuğu içerisinde pamuklu bez olarak oturma yerine serilebilir
Yazları ince üst örtüsü olarak kullanılabilir.
Bebek arabasına örtü olarak üst kısımda kullanılabilir.

Yani alınması şart çok işlevli bir ürün. Önceden sadece mother care 'de satılan bu ürün şimdi artık her yerde mevcut. Bilginize.


Sırt Ter bezi ;

Hem sırtına ter için konulabilir.
Hemde emzirme sonrası omuzda gaz çıkartılan bebek için omuzunuza serilebilir. Ben Lcw'deki model ve kullanılan malzemeyi beğenip oradan aldım (ayıcıklar da bu durumda etkili oldu tabi ki)

Çıtçıtlı badi;

Yaz ,kış bebeği hiç fark etmez tulumun içine iyi kalitede pamuktan üretilmiş çıtçıtı badi muhakkak gereklidir.  Ben ebebek'den almayı tercih ettim.

Patik;

Aslında bu kısımda ablamız kardeşine ilk hediye alma konusunda çok ısrarcı oldu ve o seçti. Ama bende çok beğendim. Lcw'den aldık...









Böylelikle ilk alışverişte bir sepet yeni eşya ile tamamladık : ) Sağlıkla gelsin inşa allah bebeğim. Her şeyini hazır eder anne ve babalar gerisi kolay :) 


















DAHA FAZLASI

ÜRÜN TANITIMLARIMIZ 8250084332419696262

Yorum Gönder

  1. Hepsi çok tatlı şeyler. Sağlıcakla kullansın minik bebek.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. patikler çok cici güle güle kullansın bebeğin canım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablamız seçti koç burcu kızı zevkli valla :)

      Sil
  3. İlkkez anne olacaklar için nekadar bilgilendirici güzel bir yazı olmuş canım.Ellerine sağlık.Paşamız için aldıklarında çok cici.Üzerinde göreceğimiz günleri iple çekiyorummm <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel senden duymak canım .. Evet doğsun sen bakıcan :)

      Sil
  4. Kızlar arka arkaya dünyaya gelince uzun bir süre bebek mağazaları en büyük ilgi alanım olmuştu.Çok kullanışlı eşyalar aldığım gibi gereksiz tecrübelerimde olmuştu.Neyse ki hiçbirinden pişman değilim.Sonuçta sayılı kez anne oluyoruz.Tadını çıkarmak lazım.Sağlıkla gelsin miniğin....

    YanıtlaSil
  5. sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim :) güle güle kullansın inşallah bebişiniz :)

    YanıtlaSil
  6. Sanırım hayatta yapılabilecek en keyifli alışveriş. Sağlıklı günlerde kullanın :))

    YanıtlaSil
  7. Fiyatları karşılaştırmadan almayın ne alırsanız alın araştırın, % 50 lere varan fiyat farkı var. Pahalı ürün gruplarında çok can yakacak rakamlara çıkabilir. Ben dikey olanları kullanıyorum moda arama motoru stilgiyin.com, ya da anne bebek ürünleri üzerine bumudur.com ya da teknoloji üzerine teknofiyat.com gibi. İnşallah hepsi başarılı olurlar. Geçenlerde bebek ayakkabısı alacaktım 70 TL lik bir model 17 TL fiyat farkı yakaladım, nerdeyse % 25 , şapka aldım , yine aynı parayı harcadım ama olsun, kazıklanmaya aynı ürüne fazla para ödemeye gerek yok.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

duyuru

''ÇİÇEK KADINLAR EKTİNLİĞİ'' renkli dakikalar ile çok keyifi geçti...
''WİSHMORE TADIM GECESİ'' nde basın,şef ve gurme-mekan bloggerları ile keyifli sohbetlerle buluşuldu...
item