British Council Türkiye’deki 75’inci Yılını Kutladı

Dünyanı n önde gelen k ültürel ilişkiler kuruluşu British Council, Türkiye’de kuruluşunun 75 ’ inci yıldönümünü İstanbul ’ daki İn...




Dünyanın önde gelen kültürel ilişkiler kuruluşu British Council, Türkiye’de kuruluşunun 75inci yıldönümünü İstanbuldaki İngiltere Başkonsolosluğunun bahçesinde düzenlenen partiyle kutladı. Kutlamaya katılmak üzere İstanbula gelen British Council Dünya CEO’su Ciaran DEVANE, yaptığı açılış konuşmasında British Council’ın Türkiyedeki 75 yıllık yolculuğunun hikayesini anlatarak, şunları söyledi:


“Bizler bu 75 sene boyunca, Birleşik Krallık ile Türkiye’den kişi ve kurumlar arasında uzun ömürlü güven ve dostluklar inşa ettik.Türkiye’den ve Birleşik Krallık’tan  bilgiye dayalı karşılıklı anlayışın önemine  inanan çok sayıda kişi ve kurumun işbirliği ve katkısı olmadan bunu başarmamız mümkün olamazdı. Bu yaklaşımımız; işbirliğini, yaratıcılığı, çeşitliliği, inovasyonu, karşılıklılığı ve sürdürülebilirliği teşvik ediyor.. Türk halkı bize bu özelliklere  değer verdiğini  söylüyor. Ortaklıklar kurarak çalışıyor ve çalışmalarımızın tümünde etki değerlendirmesi yapıyoruz.

    

Eşimle birlikte katıldığımız bu özel partide çok güzel vakit geçirdik gerçekten de.Konum olarak merkezi bir yerde bulunan konsolosluk bahçe düzenlemesi ilede göz dolduruyordu.75.yılını kutlayan İngiliz Konsolosluğu herşeyi itina ile düşünmüştü gece için. Kalabalıktan ötürü servis kısmında aksamada olsa ışık gösterisi ve müzik bunları gölgede bıraktı diyebilirim.




 İşte buda ışık gösterisinden bir kare (videosu için http://instagram.com/tarcinevents 'e bakabilirsiniz dilerseniz :) )







Aralarında ünlü sanatçılar, yazarlar, iş dünyasından isimler ve British Council’ın hizmetlerinden yararlanmış çok sayıda davetlinin katıldığı 75. yıl etkinliğinde Türkiyede geçen 75 yılın dönüm noktalarını gösteren görsel işitsel enstalasyon ve William Shakespearein eserlerinden esinlenilerek yapılan canlı müzik ilgi topladı















DAHA FAZLASI

new 6580782488291105967

Yorum Gönder

emo-but-icon

duyuru

''ÇİÇEK KADINLAR EKTİNLİĞİ'' renkli dakikalar ile çok keyifi geçti...
''WİSHMORE TADIM GECESİ'' nde basın,şef ve gurme-mekan bloggerları ile keyifli sohbetlerle buluşuldu...
item