PİLATES POINT STUDIO

Evet bize anlatımları ve sitelerinde de yazılı açıklamasıyla, Çok ilgi çekici gerçekten.  PiLATES NEDİR VE NASIL ORTAYA ÇIKMI...





Evet bize anlatımları ve sitelerinde de yazılı açıklamasıyla, Çok ilgi çekici gerçekten.

 PiLATES NEDİR VE NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTIR. 


100 yıllık bir geçmişi olan pilates, Joseph Pilates tarafından geliştirildi. Çocukluğunu astım ve romatizma gibi hastalıklarla boğuşarak geçiren Joseph Pilates, tüm sorunlarına rağmen vücut geliştirmeye büyük ilgi duymuş ve boksörlük ve koruma eğitmenliği yapmış. Doğu formunda egzersizler üzerinde çalışmalar yapmış ve bu çalışmalarını fizyolozi ve hareket bilimleriyle birleştirerek Pilates metodunu oluşturmuş. Pilates kendi metodunu kontroloji olarak adlandırmıştır. Birinci Dünya Savaşı kamplarında hastabakıcı olarak çalışmış ve buradaki askerlere kendi geliştirdiği teknikleri öğretmiş. Yatarak tedavi gören hastalar için geliştirdiği ve modern egzersiz ekipmanlarının öncüsü olan ekipmanlarla yatan hastalara yatakta egzersiz yapma imkanı sağlamıştır. Bu şekilde hastaların yaralı dokularının sabit kalması sağlanarak yatak istirahati döneminde kendi kendini mobilize etme imkanı, kaslarını kuvvetlendirme imkanı ve bu sayede fiziksel uygunluk düzeyini koruyabilme imkanı oluşturulmuştur.Bir grip salgınında İngiltere`de pek çok kişi hayatını kaybederken, kampta yaşayanların hiç etkilenmemesi üzerine “pilates” tanınmaya başlamış. Daha sonra kendi tekniğini geliştiren Pilates, 1926`da Amerika`ya göç etmiş ve New York`ta bir stüdyo açmış. Joseph Pilates “10 seansta farkı hissedeceksiniz. Yirmincide farkı görecek ve 30. seansta tümüyle yepyeni bir vücuda sahip olacaksınız” diyor.
Pilates’e göre: devamlı, düzenli ve akılcı bir şekilde yapılan vücut geliştirme sayesinde günlük işlerimizi daha kolay, daha doğal ve daha doyurucu bir hale getirebiliriz.Egzersiz salonlarında verilen egzersiz programları kas kuvvetini devamlı korumayı ve kuvveti sürekli artırmayı özendirici bir eğilim gösterir. Bu şekilde: kuvvetli kaslar daha kuvvetli, zayıf kaslar daha zayıf hale gelir. Pilates metodunda ise bunlara zıt olarak sonuçlar geç dönemlerde ortaya çıkar. Fakat yararları oldukça açık ve nettir. Ayrıca Pilates yönteminde egzersizlerle elde edilen sonuçlar, egzersizler bırakıldıktan sonra da devam eder.
Tüm dünyada büyük ilgi uyandıran Pilates,son yıllarda ülkemizde de çok popüler. Yaralanma riskini ortadan kaldırması ve çok az enerji harcayarak uygulanabilmesi,bu metodun 7`den 70`e geniş bir yaş aralığında yapılabilmesini sağlıyor.


O zaman spor nedir? Belli aralıklarla yapılan iyi hissettiğinizde yada zayıfladığınızda yada ağrılarınız geçtiğinde bırakılabilen birşeymi yoksa yaşam biçimi mi?

Kesinlikle yaşam biçimi... 


İnsanın sadece beden değil ruh sağlığı içinde spor yapması gerekiyor bence. Çünkü antistres depolamaya yarayan tekşey spor yapmak bence..

Evet Plates Point / Nişantaşı Kurucu üye ve eğitmenleri olan Mert Bey ve Ertan Bey ile hem öğretici hemde keyifli sohbet imkanı bulduk. Hepimiz çok merakl ve ilgiliydik gerçekten. Doğru duruş nedir? Ne tür spor yapmalı ve nasıl çalışmak lazım önce analiz ediliyor daha sonrada uzman kadro ile bir program belirleniyormuş.



Spor merkezlerinde Pilates'in yanısıra Yoga ve tayland boksu eğitimleride veren Pilates Point Studio uzman kadrosu ile sizleri bekliyor. Ayrıntılı bilgi için BURAYI ziyaret edebilirsiniz.













DAHA FAZLASI

ÜRÜN TANITIMLARIMIZ 4653189611775257594

Yorum Gönder

  1. Pilates yazınız çok bilgilendirici olmuş .Teşekkürler :)
    http://www.sosyalmedyakafe.com/

    YanıtlaSil
  2. Bir süre bende plates yaptım gerçekten rahatlatıcı idi.İnş.yine başlayabilirim :) Sevgiler.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

duyuru

''ÇİÇEK KADINLAR EKTİNLİĞİ'' renkli dakikalar ile çok keyifi geçti...
''WİSHMORE TADIM GECESİ'' nde basın,şef ve gurme-mekan bloggerları ile keyifli sohbetlerle buluşuldu...
item